Ideja za ručak nikad dosta, a zna se da meso i krompir niko ne odbija. Danas vam predlažemo najlakši recept za pečeno svinjsko meso koje je mekano kao puter. Sve što treba da uradite jeste da iseckate luk i meso, a onda ih kratko marinirate i posle ispečete u kesi. Toliko je jednostavno da može svako da napravi, a svinjsko meso možete da poslužite sa krompirom i salatom. 

  • Sastojci:
  • 1,5 kg svinjskog mesa
  • 2 kašičice šećera
  • 1 kašičica italijanskog začina
  • 1/2 kašičice bibera
  • 1 kašičica paprike
  • 6 komada crnog luka
  • Za marinadu luka: 
  • 2 kašičice šećera
  • malo bibera
  • voda 
  • 4 kašike sirćeta

Priprema:

Meso isecite na kockce, pa pošećerite, pobiberite, pospite italijanskim začinom i mlevenom paprikom. Prelijte uljem i dobro promešajte. Pokrijte providnom folijom, pa ostavite da se marinira nekih pola sata. Crni luk isecite na rebarca, pa pošećerite, pobiberite i prelijte vodom i sirćetom. Ostavite da se marinira 15 minuta, pa procedite. U kesu za pečenje stavite crni luk, a preko i meso, pa je dobro zatvorite. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 2 sata. 

BONUS VIDEO:

ŠNICLE PUNJENE KAJMAKOM ZA TILI ČAS! Domaćice, zaboravite na rernu, pomoću OVOG TRIKA meso je gotovo za tren oka! (VIDEO) Kurir televizija

Izvor: Stvar ukusa