Ideja za ručak nikad dosta, a zna se da meso i krompir niko ne odbija. Danas vam predlažemo najlakši recept za pečeno svinjsko meso koje je mekano kao puter. Sve što treba da uradite jeste da iseckate luk i meso, a onda ih kratko marinirate i posle ispečete u kesi. Toliko je jednostavno da može svako da napravi, a svinjsko meso možete da poslužite sa krompirom i salatom.
- Sastojci:
- 1,5 kg svinjskog mesa
- 2 kašičice šećera
- 1 kašičica italijanskog začina
- 1/2 kašičice bibera
- 1 kašičica paprike
- 6 komada crnog luka
- Za marinadu luka:
- 2 kašičice šećera
- malo bibera
- voda
- 4 kašike sirćeta
Priprema:
Meso isecite na kockce, pa pošećerite, pobiberite, pospite italijanskim začinom i mlevenom paprikom. Prelijte uljem i dobro promešajte. Pokrijte providnom folijom, pa ostavite da se marinira nekih pola sata. Crni luk isecite na rebarca, pa pošećerite, pobiberite i prelijte vodom i sirćetom. Ostavite da se marinira 15 minuta, pa procedite. U kesu za pečenje stavite crni luk, a preko i meso, pa je dobro zatvorite. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 2 sata.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem