Mesna šturdla pravi se od mlevene govedine i vrlo je izdašna. Možete da je pravite u vreme velikih porodičnih okupljanja i poslužite je uz krompir, pečeni ili kuvani. Možda ćete želeti da napravite i punjeno pileće belo meso umotano u pršutu. Evo kako da napravite mesnu štrudlu!

Sastojci:

  • 680 g mlevene govedine
  • 1 jaje
  • 1 luk, seckani
  • 130 ml mleka
  • 130 ml sušenih mrvica hleba
  • so i biber po ukusu
  • 40 ml kečapa
  • 2 kašike smeđeg šećera
  • 2 kašike senfa

Recept za mesnu šturdlu

14:06
Korak 1

Zagrejte rernu

Za mesnu štrudlu prvo zagrejte rernu na 175 stepeni C. Lagano podmažite pleh za vekne.

14:11
Korak 2

Pomešajte sastojke

Izmešajte mlevenu govedinu, luk, mleko, mrvice hleba i jaje u velikoj posudi. začinite solju i biberom. Prebacite u pripremljenu tepsiju.

14:11
Korak 3

Premažite prelivom

Pomešajte kečap, smeđi šećer i senf u maloj činiji dok se dobro ne sjedine; prelijte preko mesne štruce i ravnomerno rasporediti po vrhu. Pecite u zagrejanoj rerni dok više ne bude ružičasto u sredini, oko 1 sat. Uživajte u mesnoj štrudli!

Pročitajte i ovo - umesto da kuvate, ispecite krompir paprikaš u rerni

BONUS VIDEO

instagram/cookistwow Mesna štrudla sa sirom i šunkom

StvarUkusa/L.S