Mesna šturdla pravi se od mlevene govedine i vrlo je izdašna. Možete da je pravite u vreme velikih porodičnih okupljanja i poslužite je uz krompir, pečeni ili kuvani. Možda ćete želeti da napravite i punjeno pileće belo meso umotano u pršutu. Evo kako da napravite mesnu štrudlu!
Sastojci:
- 680 g mlevene govedine
- 1 jaje
- 1 luk, seckani
- 130 ml mleka
- 130 ml sušenih mrvica hleba
- so i biber po ukusu
- 40 ml kečapa
- 2 kašike smeđeg šećera
- 2 kašike senfa
Recept za mesnu šturdlu
Zagrejte rernu
Za mesnu štrudlu prvo zagrejte rernu na 175 stepeni C. Lagano podmažite pleh za vekne.
Pomešajte sastojke
Izmešajte mlevenu govedinu, luk, mleko, mrvice hleba i jaje u velikoj posudi. začinite solju i biberom. Prebacite u pripremljenu tepsiju.
Premažite prelivom
Pomešajte kečap, smeđi šećer i senf u maloj činiji dok se dobro ne sjedine; prelijte preko mesne štruce i ravnomerno rasporediti po vrhu. Pecite u zagrejanoj rerni dok više ne bude ružičasto u sredini, oko 1 sat. Uživajte u mesnoj štrudli!
Pročitajte i ovo - umesto da kuvate, ispecite krompir paprikaš u rerni
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem