Sastojci:
- 415 g tikvica, isečenih na četvrtine i kriške dužine 1 cm
- 450 g mlevene ćuretine
- 60 g seckanog crnog luka
- 1 kašika paradajz pirea
- 180 g konzerviranog crnog pasulja, ispranog i oceđenog
- 180 g zrna kukuruza, svežeg ili smrznutog
- 1 veliki seckani paradajz
- 1 crvena papričica, iseckana na kockice
- 1 čen belog luka, vrlo sitno iseckan
- 2 kašike seckanog peršuna, plus još za ukrašavanje
- 1 1/4 kašičice kima
- 1 1/4 kašičice soli
- 60 ml vode
Recept za ćureće meso sa sezonskim povrćem:
Kako biste pripremili ćuretinu, prvo poprskajte veliki tiganj uljem na jakoj vatri i propržite ćuretinu, začinite sa 1 kašičicom soli i 1 kašičicom kima. Pržite, mešajući meso oko 5 minuta. Pomerite meso sa strane, dodajte luk i paradajz pire i pržite 1 minut.
Dodajte crni pasulj, kukuruz, paradajz, crvene papričice, beli luk, peršun i promešajte sa 60 ml vode. Dodajte tikvice, 1/4 kašičice soli i kima. Promešajte i pokrijte, krčkajte na laganoj vatri 4 do 5 minuta ili dok tikvice ne omekšaju. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i ćureću salatu sa orasima i mladim lukom.
Pročitajte kako se pravi čili od ćuretine i crnog pasulja
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Godinama kuvate pasulj pogrešno – zbog ovoga vas nadima i umara
Domaći sladoled od nara je zvezda leta
Krompir zapečen sa sirom
Kako da napravite katalanski krem
Čokoladni kolač sa belim kremom u sredini