Sastojci:

Za sos:

  • 100 g slanine
  • 300 g pečuraka 
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 čen belog luka
  • ½ kašičice majčine dušice

Za šnicle:

  • 2 šnicle
  • So i crni biber, po ukusu
  • 2 jajeta
  • 2–3 kašičice mleka ili vode
  • Brašno (za pohovanje)
  • prezle
  • Oko 4 kašike svinjske masti
  • Malo ulja 

Priprema:

Hrskave šnicle, nežne iznutra, uz bogat i kremast sos od pečuraka – ovo jelo spaja klasični šmek bečke kuhinje sa domaćim toplim ukusom. Idealno za ručak s porodicom ili kada želite da ostavite utisak na goste. Kombinacija mesa, pečuraka i začina nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Savet:

- Za pravu bečku šniclu koristite što tanje meso i uvek pržite u dubljoj masnoći – to stvara savršen „talasasti“ efekat na pohu.

- Sos od pečuraka možete obogatiti kašikom senfa ili belim vinom za još jači ukus.

Pripremite sos od pečuraka: Isecite slaninu na sitne kockice i propržite je na suvom tiganju dok ne postane hrskava. Izvadite na papirni ubrus. Na masnoći od slanine propržite sitno seckan crni luk dok ne omekša. Dodajte seckan beli luk i kratko propržite. Ubacite seckane pečurke i pržite dok ne puste vodu i lepo porumene. Dodajte majčinu dušicu i slaninu nazad u tiganj. Po potrebi dosolite i pobiberite. Ako želite kremastiji sos, možete dodati malo pavlake za kuvanje ili kašiku kisele pavlake (opciono).

Pripremite šnicle: Šnicle istanjite ako je potrebno i lagano izlupajte između dva lista folije. Posolite i pobiberite sa obe strane. Uvaljajte u brašno, zatim u umućena jaja sa malo mleka ili vode, pa u prezle. Zagrejte svinjsku mast sa malo ulja u dubljem tiganju. Pržite šnicle na srednje jakoj vatri dok ne dobiju zlatno-smeđu boju sa obe strane (oko 2–3 minuta po strani). Stavite ih na papirni ubrus da upije višak masnoće.

Bonus video:

ŠNICLE PUNJENE KAJMAKOM ZA TILI ČAS! Domaćice, zaboravite na rernu, pomoću OVOG TRIKA meso je gotovo za tren oka! (VIDEO) Izvor: ŠNICLE PUNJENE KAJMAKOM ZA TILI ČAS! Domaćice, zaboravite na rernu, pomoću OVOG TRIKA meso je gotovo za tren oka! (VIDEO)