Sastojci:
- 1 kg sveže bamije
- 475 g seckanog celera
- 1 seckana zelena paprika
- 1 veliki crni luk, seckani
- 113 g putera
- 240 g seckanog paradajza
- 1 kašičica paprike u prahu
- 1 kašičica soli
- 1⁄2 kašičica crnog bibera
- 1,5 l ključale vode
Recept za čorbicu sa bamijom po makedonskom receptu:
Kako biste napravili ovu čorbu, prvo odsecite stabljike sa bamije i isecite je. Otopite puter u šerpi i propržite bamiju, celer, papriku i crni luk dok ne omekšaju.
Dodajte paradajz, papriku, crni biber i so i dobro promešajte. Dodajte ključalu vodu i krčkajte oko 1 sat, dok povrće ne omekša. Ostaci kuvane piletine ili drugog mesa mogu se dodati u ovu čorbu. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i čorbicu sa kuvanom slaninom, gotovu za pola sata.
Pročitajte kako se pravi prolećna minestrone čorbica sa raznim povrćem
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Jednostavna salata sa avokadom i povrćem - svi će tražiti recept
Recept za najbrže palačinke od griza
Letnja krem čorba sa tikvicama i crvenim sočivom
Mekani kolač sa šumskim voćem
Napoleon torta u čaši – zaboravite klasične kore, ovo je još lakše i ukusnije