Sastojci:

  • 2 srednja krompira, tanko isečena
  • 2 velike ljutike, tanko isečene na kolutove
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 450 g sirove kobasice bez omotača
  • 6 velikih jaja
  • so i sveže mleveni crni biber, po ukusu
  • 6 tortilja
  • 110 g rendanog sira
  • pavlaka
  • sos po želji
  • seckani peršun
Savet plus

Ako pravite buritose unapred, umotajte svaki u foliju i stavite u frižider. Da biste zagrejali, stavite buritose umotane u foliju na pleh i zagrejte u rerni zagrejanoj na 175°C 20 do 25 minuta ili dok se potpuno ne zagreju.

Recept za burito sa kobasicama i kačkavaljem:

Kako biste napravili burito, zagrejte rernu na 200°C. Obložite pleh papirom za pečenje. Poređajte kriške krompira u tankom sloju. Ravnomerno rasporedite prstenove ljutike po vrhu. Začinite solju i biberom, a zatim poprskajte maslinovim uljem. Pecite 20 do 30 minuta (u zavisnosti od debljine), ili dok krompir ne omekša sa hrskavim ivicama. Izvadite iz rerne i smanjite temperaturu rerne na 175°C.

U međuvremenu, propržite kobasicu u velikom tiganju na srednjoj vatri, razbijajući komade varjačom. Ocedite svu masnoću osim 1 kašike. Dok se kobasica prži, umutite jaja sa 2 kašike vode u srednjoj posudi dok se dobro ne sjedine. Začinite solju i biberom. Kada ocedite kobasicu, stavite tiganj na srednju vatru. Kada se zagreje, ravnomerno dodajte umućena jaja. Kada počnu da se stežu, lagano mešajte varjačom i zatim umešajte prženo meso meso.

Nastavite da mešate dok jaja ne budu potpuno ispržena. Sklonite sa vatre. Da biste zagrejali tortilje, zagrejte tiganj na srednje jakoj vatri dok se ne zagreje. Dodajte jednu tortilju i zagrevajte 15 do 30 sekundi sa svake strane dok ne omekša. Prebacite na tanjir. Ponovite sa preostalim tortiljama. Obložite drugi pleh listom papira za pečenje. Na radnoj površini, koristite špatulu da rasporedite 1/6 smese krompira i ljutike u sredinu jedne tople tortilje. Kašikom ravnomerno rasporedite 1/6 smese kobasice i jaja i pospite sa 1/6 sira.

Preklopite donju stranu tortilje preko fila, zatim preklopite obe strane tortilje prema centru i urolajte u čvrsti cilindar. Postavite stranu sa šavom nadole na pripremljeni pleh za pečenje. Ponovite sa preostalim tortiljama. Stavite pleh u zagrejanu rernu na 175°C da se buritosi zagreju i sir otopi, 5 do 10 minuta. Servirajte toplo, preliveno pavlakom, sosom po želji i ukrasiti peršunom. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i domaći burito sa mesom.

Pročitajte kako da napravite pileći burito iz tiganja

BONUS VIDEO

"OVAJ BURITO JE PRAZNIK ZA NEPCE!" Žiri nije štedeo reči hvale za energičnu majku i snajku: Osvojena humanitarna nagrada  Izvor: "OVAJ BURITO JE PRAZNIK ZA NEPCE!" Žiri nije štedeo reči hvale za energičnu majku i snajku: Osvojena humanitarna nagrada

StvarUkusa