Sastojci:
- 1 kg svinjskog filea
- 570 g ananasa iz konzerve
- 2 paradajza
- 2 crna luka
- 200 g kačkavalja
- majonez
- so, po ukusu
- mleveni crni biber, po ukusu
Recept za zapečene svinjske šnicle sa ananasom i paradajzom
Kako biste napravili šnicle, prvo meso isecite na šnicle debljine oko 1 cm. Svaki komad mesa izlupajte čekićem za meso, sa obe strane. Stavite celo meso na dasku. Posolite po ukusu i pobiberite mlevenim crnim biberom. Pleh podmažite uljem. Meso stavite na pripremljeni pleh. Isecite dva crnog luka na pola prstena. Na svaki komad mesa stavite crni luk. Uzmite dva paradajza i presecite ih na pola. Polovine paradajza isecite na kriške.
Na svaku šniclu stavite kriške paradajza preko crnog luka. Na paradajz stavite komade ananasa iz konzerve. Ako imate prstenove ananasa, možete staviti pola prstena ananasa na svaki komad mesa. Premažite majonezom, a po ukusu umesto majoneza možete koristiti pavlaku.
Sve stavite u rernu zagrejanu na 180 stepeni. Pecite oko 25-30 minuta. Na krupnom rendeu izrendajte oko 150 g sira. Meso izvadite iz rerne i pospite rendanim sirom. Vratite sve u rernu na 5-7 minuta da se sir otopi. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i svinjske šnicle sa sosom od šampinjona.
Pročitajte kako se prave svinjske šnicle sa jabukama
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Jednostavna salata sa avokadom i povrćem - svi će tražiti recept
Recept za najbrže palačinke od griza
Letnja krem čorba sa tikvicama i crvenim sočivom
Mekani kolač sa šumskim voćem
Napoleon torta u čaši – zaboravite klasične kore, ovo je još lakše i ukusnije