Sastojci:

  • 1 kg svinjskog filea
  • 570 g ananasa iz konzerve
  • 2 paradajza
  • 2 crna luka
  • 200 g kačkavalja
  • majonez
  • so, po ukusu
  • mleveni crni biber, po ukusu
Zašto je korisna svinjetina?

Svinjetina ima posebno visok sadržaj tiamina - vitamina koji pripada B kompleksu i ima važnu ulogu u mnogim funkcijama našeg organizma. Takođe je bogata selenom, cinkom i vitaminom B12 kao i niacinom, fosforom, gvožđem i sličnim mineralima prisutnim u mesu.

Recept za zapečene svinjske šnicle sa ananasom i paradajzom

Kako biste napravili šnicle, prvo meso isecite na šnicle debljine oko 1 cm. Svaki komad mesa izlupajte čekićem za meso, sa obe strane. Stavite celo meso na dasku. Posolite po ukusu i pobiberite mlevenim crnim biberom. Pleh podmažite uljem. Meso stavite na pripremljeni pleh. Isecite dva crnog luka na pola prstena. Na svaki komad mesa stavite crni luk. Uzmite dva paradajza i presecite ih na pola. Polovine paradajza isecite na kriške.

Na svaku šniclu stavite kriške paradajza preko crnog luka. Na paradajz stavite komade ananasa iz konzerve. Ako imate prstenove ananasa, možete staviti pola prstena ananasa na svaki komad mesa. Premažite majonezom, a po ukusu umesto majoneza možete koristiti pavlaku.

Sve stavite u rernu zagrejanu na 180 stepeni. Pecite oko 25-30 minuta. Na krupnom rendeu izrendajte oko 150 g sira. Meso izvadite iz rerne i pospite rendanim sirom. Vratite sve u rernu na 5-7 minuta da se sir otopi. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i svinjske šnicle sa sosom od šampinjona.

Pročitajte kako se prave svinjske šnicle sa jabukama

BONUS VIDEO

Recept za faširane šnicle od brokolija punjene tvrdim sirom Izvor: Recept za faširane šnicle od brokolija punjene tvrdim sirom

StvarUkusa