Sastojci:

  • 3 kašike soja sosa
  • 4 čena belog luka, vrlo sitno iseckana
  • 1 kašika pirinčanog sirćeta
  • 2 kašičice susamovog ulja
  • 1 kašičica tucane paprike
  • 1/2 kašičice smeđeg šećera
  • 1/2 kašičice praha od pileće kocke
  • 1 mladi luk, sitno iseckan, plus jedna kašika
  • 140 g nudli
  • 1 kašičica crnog susama
  • 3 kašike ulja
Savet +

U ovom receptu možete koristiti bilo koje ulje. Ako nemate nudle, možete da koristite bilo koje rezance ili testeninu koju imate pri ruci.

Recept za hladne nudle sa susamom i lukom:

Kako biste napravili nudle, u posudi pomešajte soja sos, beli luk, pirinčano sirće, susamovo ulje, tucanu papriku, smeđi šećer, komadić pileće kocke i beli deo mladog luka. Ostavite sa strane.

Napunite veliku šerpu blago posoljenom vodom i prokuvajte. Dodajte nudle i vratite da proključaju. Kuvajte testeninu nepoklopljenu, povremeno mešajući, dok ne omekša, oko 3 minuta ili prema uputstvu na pakovanju. Dobro ocedite i ostavite rezance u šerpi. Prelijte sosom koji ste napravili i dobro promešajte.

U međuvremenu, zagrejte tiganj na srednjoj vatri. Dodajte susam i pržite dok seme ne zamiriše, oko 1 minut. Zagrejte ulje u maloj šerpi na srednje jakoj vatri. Kada se dobro zagreje, pažljivo prelijte smesom sa nudlama i promešajte. Probajte i po potrebi dodajte začine. Za serviranje, podelite nudle u dve posude i ukrasite kriškama mladog luka i prepečenim susamom. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i nudle od tikvica: Omiljeno jelo Ane Ivanović tokom toplih dana.

Pročitajte kako se prave nudle sa belim mesom i povrćem u soja sosu

BONUS VIDEO

StvarUkusa