Sastojci:
- 3 kašike soja sosa
- 4 čena belog luka, vrlo sitno iseckana
- 1 kašika pirinčanog sirćeta
- 2 kašičice susamovog ulja
- 1 kašičica tucane paprike
- 1/2 kašičice smeđeg šećera
- 1/2 kašičice praha od pileće kocke
- 1 mladi luk, sitno iseckan, plus jedna kašika
- 140 g nudli
- 1 kašičica crnog susama
- 3 kašike ulja
Recept za hladne nudle sa susamom i lukom:
Kako biste napravili nudle, u posudi pomešajte soja sos, beli luk, pirinčano sirće, susamovo ulje, tucanu papriku, smeđi šećer, komadić pileće kocke i beli deo mladog luka. Ostavite sa strane.
Napunite veliku šerpu blago posoljenom vodom i prokuvajte. Dodajte nudle i vratite da proključaju. Kuvajte testeninu nepoklopljenu, povremeno mešajući, dok ne omekša, oko 3 minuta ili prema uputstvu na pakovanju. Dobro ocedite i ostavite rezance u šerpi. Prelijte sosom koji ste napravili i dobro promešajte.
U međuvremenu, zagrejte tiganj na srednjoj vatri. Dodajte susam i pržite dok seme ne zamiriše, oko 1 minut. Zagrejte ulje u maloj šerpi na srednje jakoj vatri. Kada se dobro zagreje, pažljivo prelijte smesom sa nudlama i promešajte. Probajte i po potrebi dodajte začine. Za serviranje, podelite nudle u dve posude i ukrasite kriškama mladog luka i prepečenim susamom. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i nudle od tikvica: Omiljeno jelo Ane Ivanović tokom toplih dana.
Pročitajte kako se prave nudle sa belim mesom i povrćem u soja sosu
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Jednostavna salata sa avokadom i povrćem - svi će tražiti recept
Recept za najbrže palačinke od griza
Letnja krem čorba sa tikvicama i crvenim sočivom
Mekani kolač sa šumskim voćem
Napoleon torta u čaši – zaboravite klasične kore, ovo je još lakše i ukusnije