Sastojci:
- 200 g cvetova brokolija
- 1 kašičica ulja
- 4 luka, iseckana na kockice
- 3 kašike sveže mirođije, seckane
- 150 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašičica soli
- 130 ml mleka
- 2 jajeta, lagano umućena
- 30 ml maslinovog ulja
- 100 g feta sira, krupno izmrvljenog
- 100 g belog sira
- 3 kašike rendanog kačkavlja
Recept za mekanu proju sa brokolijem i feta sirom:
Za ovu proju prvo zagrejte rernu na 190 ° C. Posudu za pečenje srednje veličine lagano poprskajte maslinovim uljem. U šerpu stavite malo vode da provri. Dodajte cvetove brokolija i 1 kašičicu soli. Vratite da provri i nakon 1 minuta izvadite brokoli na tanjir obložen papirnim ubrusom da se osuši i iseckajte ga.
Iscedite vodu iz istog lonca i obrišite. Zagrejte 1 kašičicu maslinovog ulja i pržite luk 1 minut na srednje jakoj vatri. Izvadite iz lonca i ostavite na stranu. U velikoj posudi umutite brašno, prašak za pecivo, so. Dodajte mleko, jaja i 30 ml maslinovog ulja i promešajte. Testo treba da bude gušće. Ako je testo tečno, dodajte još brašna, po 1 kašiku, dok se malo ne zgusne.
Na kraju, ubacite feta sir, beli sir, brokoli, luk i mirođiju. Prebacite smesu u posudu za pečenje i ravnomerno rasporedite lopaticom. Po vrhu pospite rendanim kačkavaljem i poprskajte maslinovim uljem. Pecite 45-50 minuta ili dok ne porumeni. Ostavite da se ohladi 10 minuta u tepsiji, a zatim isecite i servirajte. Možda ćete želeti da napravite i posnu proju sa pečenim paprikama i povrćem.
Pročitajte kako se pravi letnja proja sa paprikama i kačkavaljem
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem