Sastojci:
- 6 lignji, očišćenih i dobro opranih
- ½ kašičice soli
- 500 g prezle
- 30 g majčine dušice
- 30 g rastopljenog putera
- 1 srednji luk, sitno isečen
- biber po ukusu
Recept za lignje zapečene u rerni:
Pospite lignje solju. Pomešajte prezle, so, puter, luk i biber. Napunite lignje, ali nemojte preterati. Dodajte dovoljno hladne vode da pokrije dno posude za pečenje. Ubacite lignje i pokrijte aluminijumskom folijom. Nemojte zatvarati foliju oko stranica posude.
Pecite na 160°C oko 50 minuta. Okrenite tepsiju na pola pečenja. Kada su pečene izvadite ih iz rerne, ohladite i isecite na kolutove. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i punjene lignje u sosu od belog vina.
Pročitajte kako da napravite i salatu sa lignjama
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem