Sastojci:
- 900 g krompira
- 60 g putera otopljenog i podeljenog
- 2 kašike kisele pavlake
- 1 kašičica soli
- ¼ kašičice bibera
- ¼ kašičice rendanog muskatnog oraščića
- 3 žumanca
- iseckan svež peršun za ukras
Recept za pečeni pire krompir u obliku puslica:
Kako biste napravili pire krompir na ovaj način, prvo zagrejte rernu na 220 ° C. Veliki pleh obložite papirom za pečenje. Stavite krompir u veliki lonac i prelijte hladnom vodom. Pustite da provri na jakoj vatri i kuvajte dok ne omekša, oko 15 do 20 minuta. Nakon toga dobro ocedite.
Izgnječite krompir u velikoj posudi gnječilicom za krompir, dok ne postane glatko i nema više grudvica. Krompirima dodajte 2 kašike otopljenog putera, pavlaku, so, biber i muskatni oraščić i mešajte dok se dobro ne sjedine. Ostavite smesu da se ohladi nekoliko minuta. Umešajte jedno po jedno žumance, dok se dobro ne sjedine.
Prebacite mešavinu krompira u poslastičarsku vreću sa zvezdastim vrhom. Nanesite na pripremljeni pleh za pečenje krompir u obliku puslica. Lagano premažite preostale 2 kašike otopljenog putera preko vrhova svake krompir puslice.
Pecite 20 minuta ili dok ivice ne postanu zlatno-smeđe. Ukrasite seckanim peršunom i odmah servirajte. Uživajte! Možda ćete želeti da od starog pire krompira napravite specijalitet.
Pročitajte i kako se pravi najfiniji pire krompir sa kačkavaljem i krem sirom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Salata od belog pasulja i ljutike za post na vodi
Jednostavni uštipci od pirinča
Dva sastojka kojima možete da zamenite jaja i čokoladu
Hrskavi kromboloni - spoj kroasana i krofne sa bogatim čokoladnim punjenjem
Kako očistiti drvenu dasku za sečenje