Sastojci:

  • 800 g piletine bez kostiju, isečene na veličinu zalogaja
  • 4 paprike, isečene na komade
  • 240 g pirinča, opranog
  • 500 ml pavlake za kuvanje (15% masti ili po želji)
  • 400 ml pilećeg ili povrtnog bujona
  • 5 kašika koncentrata paradajza
  • mlevena paprika (slatka), beli luk u prahu
  • so i biber po ukusu
  • rendani sir (po želji)
  • sveže seckani peršun za dekoraciju

Priprema pilava sa piletinom i paprikom:

U veću vatrostalnu posudu ili dublji pleh stavite oprani pirinač, komade piletine i paprike. U posebnoj posudi sjedinite pavlaku, bujon i koncentrat paradajza. Dodajte mlevenu papriku, beli luk u prahu, so i biber, pa dobro promešajte. Prelijte smesu preko piletine, pirinča i paprika u posudi. Po želji, pospite rendanim sirom, da se uhvati fina korica po površini pilava!

Ako ste ljubitelj pikantnijih ukusa, obavezno probajte i recept za pilav na meksički način.

Pecite u rerni zagrejanoj na 180°C oko 40–50 minuta, dok jelo ne dobije zlatno-smeđu boju i pirinač ne omekša. Poslužite posuto svežim seckanim peršunom.

Bonus video

00:28
Recept za sočne ćufte u sosu od povrća Izvor: Instagram/tencere.yemekleri