1. Ubacite paradajz u lonac i prekrijte hladnom vodom. Pustite da proključa. Odstranite višak vode pa ponovo prelijte hladnom vodom. Oljuštite i isecite na male komadiće.
2. Kuvajte testo za pastu u velikom loncu, u vodi koju ste prethodno posolili, dok ne proključa. Testo treba da bude al dente.
3. Stavite u tiganj tek toliko maslinovog ulja da prekrije dno tiganja i brzo propržite beli luk. Luk bi trebalo da postane neproziran i beo a ne braon boje. Umešajte ga u paradajz pire i odmah potom dodajte paradajz koji ste prethodno pripremili,kao i so i biber. Podesite temperaturu i pustite da se krčka dok ne bude gotovo. Na kraju dodajte sveže seckani bosiljak.
4. Iscedite testo, ali ne ispirajte hladnom vodom. Ubacite par supenih kašika maslinovog ulja i izmešajte dok ne dobijete sos. Podesite temperaturu da bude što niža. Jelo neka odstoji otprilike 10 minuta pre služenja, ali ga nemojte pokrivati. Na kraju ukrasite većom količinom sveže narendanog parmezana.
5. Varijacije: Propržite sveže iseckane pečurke sa belim lukom, ili dodajte paradajzu tikvice isečene na trake.
Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem