1. Ubacite paradajz u lonac i prekrijte hladnom vodom. Pustite da proključa. Odstranite višak vode pa ponovo prelijte hladnom vodom. Oljuštite i isecite na male komadiće.
2. Kuvajte testo za pastu u velikom loncu, u vodi koju ste prethodno posolili, dok ne proključa. Testo treba da bude al dente.
3. Stavite u tiganj tek toliko maslinovog ulja da prekrije dno tiganja i brzo propržite beli luk. Luk bi trebalo da postane neproziran i beo a ne braon boje. Umešajte ga u paradajz pire i odmah potom dodajte paradajz koji ste prethodno pripremili,kao i so i biber. Podesite temperaturu i pustite da se krčka dok ne bude gotovo. Na kraju dodajte sveže seckani bosiljak.
4. Iscedite testo, ali ne ispirajte hladnom vodom. Ubacite par supenih kašika maslinovog ulja i izmešajte dok ne dobijete sos. Podesite temperaturu da bude što niža. Jelo neka odstoji otprilike 10 minuta pre služenja, ali ga nemojte pokrivati. Na kraju ukrasite većom količinom sveže narendanog parmezana.
5. Varijacije: Propržite sveže iseckane pečurke sa belim lukom, ili dodajte paradajzu tikvice isečene na trake.
Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus