1. U posudi promešajte melveno meso, prezle, peršun, parmezan, biber, beli luk u prahu i jaje. Dobro promešajte i napravite 12 loptica. Držite u frižideru dok se ne ohlade.


Sastojci:

Ćufte:

450 g mlevenog goveđeg mesa
šolja prezli
kašika peršuna
kašika parmezana
1/4 kašičice crnog bibera
1/8 kašičice belog luka u prahu
1 jaje 

Sos:

1 crni luk
5 čenova belog luka
1/4 šolje maslinovog ulja
800 g oljuštenog paradajza
2 kašičice soli
1 kašičica šećera
1 lovorov list
200 ml paradajz pirea
3/4 kašičice bosiljka
1/2 kašičice crnog bibera

2. U šerpi na tihoj vatri na maslinovom ulju ispržite crni i beli luk. umešajte paradajz, so, šećer i lovorov list. Poklopite, smaljite temperaturu i pustite da se kuva oko 90 minuta. Umešajte paradajz pire, bosiljak, biber i ćuftice i kuvajte još 30 minuta.

3. Špagete skuvajte po uputstvu i preko njih servirajte ćufte sa sosom.