Lagano italijansko jelo koje se brzo priprema.

Sastojci:

  • 50 ml maslinovog ulja
  • 5 čena belog luka
  • 500 g tikvica
  • 1 kašičica soli
  • 50 ml belog vina
  • 250 g čeri paradajza
  • 100 g crnih maslina
  • 1 kašičica bibera
  • 40 g parmezana
  • 400 g testenine (fusilli)

Priprema:

U tiganj sipajte ulje i propržite iseckan beli luk dok ne dobije zlatastu boju (oko 5 min). Zatim dodajte prethodno iseckane tikvice, so i belo vino i pržite 12-13 min. na blagoj vatri dok se tikvice ne isprže (možete i bez belog vina, nije obavezno). Sklonite sa vatre i skuvajte testeninu. Testeninu kuvajte 1-2 manje nego što je naznačeno u uputstvu da bi testenina bila ''al dente''. Procedite. Vratite tikvice na vatru, dodajte masline, čeri paradajz, biber, promešajte, pa dodajte testeninu. Izmešajte sve pa dodajte parmezan. Ako je potrebno dosolite po ukusu.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: kuvajuzivo