Lagano italijansko jelo koje se brzo priprema.
Sastojci:
- 50 ml maslinovog ulja
- 5 čena belog luka
- 500 g tikvica
- 1 kašičica soli
- 50 ml belog vina
- 250 g čeri paradajza
- 100 g crnih maslina
- 1 kašičica bibera
- 40 g parmezana
- 400 g testenine (fusilli)
Priprema:
U tiganj sipajte ulje i propržite iseckan beli luk dok ne dobije zlatastu boju (oko 5 min). Zatim dodajte prethodno iseckane tikvice, so i belo vino i pržite 12-13 min. na blagoj vatri dok se tikvice ne isprže (možete i bez belog vina, nije obavezno). Sklonite sa vatre i skuvajte testeninu. Testeninu kuvajte 1-2 manje nego što je naznačeno u uputstvu da bi testenina bila ''al dente''. Procedite. Vratite tikvice na vatru, dodajte masline, čeri paradajz, biber, promešajte, pa dodajte testeninu. Izmešajte sve pa dodajte parmezan. Ako je potrebno dosolite po ukusu.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus