Ako ste ljubitelj pikantnijeg ukusa Džejmi Oliver predlaže da napravite turšiju od čili papričica.

Sastojci:

  • 600 g zelenih čili papričica srednje veličine
  • 15 zrna crnog bibera
  • 5 lovorovih listova
  • 2 kašike semenki korijandera
  • 5 kašičica soli
  • 6 prepunih kašika šećera u prahu
  • 1 l belo vinskog ili pirinčanog sirćeta

Priprema:

Paprike pažljivo rasecite od vrha ka drščici kako biste uklonili semenke. Preko paprika sipajte ključalu vodu i pustite da odstoji 5 minuta, a onda ocedite. Na ovaj način ćete ukloniti sve semenke. Zatim biber, listove lovora, korijander, čili papričice i so stavite u veću teglu. U tiganj stavite šećer i sirće i zagrejte dok se šećer sasvim ne istopi. Kada sirće bude vrelo, ali ne i ključalo, sipajte ga u teglu sa papričicama. Kada se ohladi stavite poklopac, odložite u frižider i ostavite minimum dve nedelje pre upotrebe.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs