Ako ste ljubitelj pikantnijeg ukusa Džejmi Oliver predlaže da napravite turšiju od čili papričica.
Sastojci:
- 600 g zelenih čili papričica srednje veličine
- 15 zrna crnog bibera
- 5 lovorovih listova
- 2 kašike semenki korijandera
- 5 kašičica soli
- 6 prepunih kašika šećera u prahu
- 1 l belo vinskog ili pirinčanog sirćeta
Priprema:
Paprike pažljivo rasecite od vrha ka drščici kako biste uklonili semenke. Preko paprika sipajte ključalu vodu i pustite da odstoji 5 minuta, a onda ocedite. Na ovaj način ćete ukloniti sve semenke. Zatim biber, listove lovora, korijander, čili papričice i so stavite u veću teglu. U tiganj stavite šećer i sirće i zagrejte dok se šećer sasvim ne istopi. Kada sirće bude vrelo, ali ne i ključalo, sipajte ga u teglu sa papričicama. Kada se ohladi stavite poklopac, odložite u frižider i ostavite minimum dve nedelje pre upotrebe.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus