Nakon ovog recepta više nećete kupovati zimnicu nego ćete je praviti sami. Pred vama je recept za pečene paprike iz tegle bez konzervansa koje se lako prave. Ukoliko ih pasterizujete u teglama trajaće vam celu zimu. Isprobajte recept za zdravu i jeftinu salatu sa pečenim paprikama u tegli za zimnicu.
Sastojci:
- 2 kg paprika
- 20 čenova belog luka
- šaka svežeg peršuna
- 1,5 kašičica soli
- 50 ml maslinovog ulja
- 30 ml sirćeta
Priprema:
Oprane paprike poređajte u pleh na pek papir. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 220°C 30 minuta. Ogulite ih i očistite od semenki. Isecite ih na velike komade i stavilte u posudu. Dodajte im seckani beli luk i peršun. Dodajte so, maslinovo ulje i sirće. Dobro promešajte. Paprike stavljajte u staklene tegle i zatvorite. Stavite tegle u dublju šerpu, na čije dno stavljamo kuhinjski ubrus ili krpu. Dodajte vodu tako da dobro pokrije tegle. Uključite šporet i lagano zagrevajte tegle da se voda postepeno zagreva, kako tegle ne bi pucale. Nakon što voda proključa, smanjite temperaturu, i pustite da ključa 10 minuta. Zatim pustite da se voda ohladi. Izvadite tegle i stavite ih poklopcima na dole na kuhinjski ubrus ili krpu. Kada se ohlade, čuvajte ih na tamnom i hladnom mestu.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus