Nakon ovog recepta više nećete kupovati zimnicu nego ćete je praviti sami. Pred vama je recept za pečene paprike iz tegle bez konzervansa koje se lako prave. Ukoliko ih pasterizujete u teglama trajaće vam celu zimu. Isprobajte recept za zdravu i jeftinu salatu sa pečenim paprikama u tegli za zimnicu.

Sastojci:

  • 2 kg paprika
  • 20 čenova belog luka
  • šaka svežeg peršuna
  • 1,5 kašičica soli
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 30 ml sirćeta

Priprema:

Oprane paprike poređajte u pleh na pek papir. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 220°C 30 minuta. Ogulite ih i očistite od semenki. Isecite ih na velike komade i stavilte u posudu. Dodajte im seckani beli luk i peršun. Dodajte so, maslinovo ulje i sirće. Dobro promešajte. Paprike stavljajte u staklene tegle i zatvorite. Stavite tegle u dublju šerpu, na čije dno stavljamo kuhinjski ubrus ili krpu. Dodajte vodu tako da dobro pokrije tegle. Uključite šporet i lagano zagrevajte tegle da se voda postepeno zagreva, kako tegle ne bi pucale. Nakon što voda proključa, smanjite temperaturu, i pustite da ključa 10 minuta. Zatim pustite da se voda ohladi. Izvadite tegle i stavite ih poklopcima na dole na kuhinjski ubrus ili krpu. Kada se ohlade, čuvajte ih na tamnom i hladnom mestu.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE