Pečurke možete da jedete na milion načina, možete da ih pečete, da ih punite, pravite sos... Toliko je primena, a kako god da ih spremite neverovatno su ukusne. Danas vam predlažemo i da napravite marinirane pečurke koje možete da stavljate na hleb, bruskete, da koristite u salatama... Priprema je jednostavna i sigurni smo da će vam se dopasti.
- Sastojci:
- 1 kg pečuraka
- 500 ml sirćeta
- nekoliko zrna bibera
- 1 čen belog luka
- 1 lovorov list
- 1 l vode
- 1 kašičica slatke paprike
- 2-3 lista peršuna
- 1 list nane
- 1 kašičica origana
- ulje
Priprema:
Isecite deo drške, pa dobro operite pečurke. Isecite ih na četvrtine. U šerpu sipajte vodu, sirće, biber u zrnu i lovorov list. Kada krene da ključa posolite i dodajte pečurke. Kuvajte ih 3 minuta, pa procedite i osušite krpom. Stavite ih u posudu, pa pospite slatkom paprikom i origanom, seckanim belim lukom, seckanim peršunom i nanom. Dobro promešajte, pa napunite sterilisane tegle i prelijte uljem. Čuvajte u frižideru.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem