Ako volite slatka alkoholna pića, kao što su likeri, mi vam predlažemo da napravite i višnjevaču. Pored orahovače, ovaj liker je obavezan u sprskom špajzu, a nema ničeg bolje od onog pravog domaćinskog. Sada je pravo vreme da napravite višnjevaču, a potrebna su vam svega 4 sastojka.
- Sastojci:
- 350 g višanja
- 350 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 600 ml rakije
Priprema:
Operite višnje i stavite u flašu ili teglu koju ste prethodno sterilisali. Dodajte unutra šećer i vanilin šećer, pa onda sipajte rakiju. Dobro zatvorite i proteresite. Flašu ili teglu držite na suncu 40 dana, a najbolje je preko leta. Povremeno protresite da se šećer rastvori.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem