Zvezda svake zimske trpeze je svakako salata od pečenih paprika. Ona se odlično slaže uz skoro sva jela, a pogotovo uz meso. Prelako se pravi i skoro se našla na listi najboljih svetskih salata. Ako volite da jedete pečene paprike, onda predlažemo da je napravite na ovaj način. Uvek ćete imati spreman prilog, a neverovatno je ukusna.
- Sastojci:
- 5 kg paprike
- 2 glavice belog luka
- 1 veza peršuna
- 200 ml maslinovog ulja
- 200 ml sirćeta od grožđa
- 30 ml sok od limuna
- 2 kašike soli
- 1 kašika šećera
Priprema:
Paprike ispecite, pa im skinite kožicu i očistite od peteljki i semenki. Isecite na krupnije komade. U šerpi pomešajte ulje i sirće, pa kada krene da ključa sipajte sok od limuna i posolite i pošećerite. Dodajte paprike, a zatim i seckani peršun.Dodajte i seckani beli luk, pa promešajte. Posle ključanja kuvajte još 10 minuta, pa sklonite sa šporeta. Poređajte u sterilisane tegle i dobro zatvorite. Okrenite ih naopačke i ostavite preko noći.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem