Zvezda svake zimske trpeze je svakako salata od pečenih paprika. Ona se odlično slaže uz skoro sva jela, a pogotovo uz meso. Prelako se pravi i skoro se našla na listi najboljih svetskih salata. Ako volite da jedete pečene paprike, onda predlažemo da je napravite na ovaj način. Uvek ćete imati spreman prilog, a neverovatno je ukusna.  

  • Sastojci: 
  • 5 kg paprike
  • 2 glavice belog luka
  • 1 veza peršuna
  • 200 ml maslinovog ulja
  • 200 ml sirćeta od grožđa 
  • 30 ml sok od limuna 
  • 2 kašike soli
  • 1 kašika šećera

Priprema: 

Paprike ispecite, pa im skinite kožicu i očistite od peteljki i semenki. Isecite na krupnije komade. U šerpi pomešajte ulje i sirće, pa kada krene da ključa sipajte sok od limuna  i posolite i pošećerite. Dodajte paprike, a zatim i seckani peršun.Dodajte i seckani beli luk, pa promešajte. Posle ključanja kuvajte još 10 minuta, pa sklonite sa šporeta. Poređajte u sterilisane tegle i dobro zatvorite. Okrenite ih naopačke i ostavite preko noći. 

BONUS VIDEO: 

Kurir televizija JEDNA STVAR RAZLIKUJE PRAVI DOMAĆI AJVAR OD OSTALIH: Evo kako da prepoznate koji je u pitanju (KURIR TELEVIZIJA)

Izvor: Stvar ukusa