Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džem od bresaka sa ruzmarinom

Sigurno će vas oduševiti novi ukus džema od breskve! Ruzmarin pojačava aromu voća i daje džemu izuzetno prijatan miris.

  Izvor: Profimedia/Shutterstock

1. Breskve operite, oljuštite i očistite od koštica. Isecite ih na kriške i pospite šećerom i limunovim sokom, pa dodajte ruzmarin i ostavite u poklopljenoj posudi oko četiri sata. Povremeno promešajte.


Sastojci:

1,5 kg bresaka

500 gr šećera

2 kašike limunovog soka

4 mlada izdanka ruzmarina, dugačkih oko 10 cm

2. Kuvajte u dubokoj šerpi uz povremeno mešanje, a posle desetak minuta izbacite ruzmarin.

3. Pred kraj kuvanja skinite penu, a na samom kraju pritisnite krupnije komade bresaka kašikom za mešanje pire-krompira ili promešajte na kraju mikserom.

4. Sipajte vruć džem u sterilisane tegle, zatvorite i ostavite ih zamotane dok se potpuno ne ohlade.

Izvor: Opanak

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti