Jednom stavljeno na stranu zbog svog viskokog nivoa zasićenih masti, kokosovo ulje je ipak načinilo svoj put nazad u ostave. Ono je čak pronašlo mesto na policama kupatila, piše thesavory.com.
Evo zbog čega bi trebalo da koristite kokosovo ulje.
1. Dobre masti znače gubitak sala
Kokosovo ulje sadrži vrstu zasićenih masti koje se na poseban način prerađuju u organizmu. Vaše telo razbija te masti i pretvara ih u energiju umesto da ih skladišti. Istraživanje takođe pokazuje da mast u kokosovom ulju predstavlja manji rizik za visok holesterol podizanjem "dobrog" holesterola (HDL) i spuštanjem lošeg (LDL ).
Pogledajte i Napitak koji snižava nivo holesterola i triglicerida
2. Za otporniji organizam
Kokosovo ulje sadrži mnoga svojstva za jačanje imuniteta. Ulje je vitalni izvor laurinske kiseline, masne kiseline poznate po svojim antivirusnim osobinama. Dodajte kašiku jutarnjem frapeu, dodajte malo preko kokica.
3. Napravite najbolje čokoladne kolače
Zamenite puter u receptu za kolače sa kokosovim uljem. Miris tek isprčenih kolača će postati mnogo primamljiviji.
Pogledajte i 10 trikova za savršene kolače
4. Ograničite unos šećera
Umesto kašike meda ili nekog veštačkog zaslađivača pokušajte da koristite kašiku kokosovog ulja u frapeu ili šejku, a možete korisiti i u ovsenoj kaši ili prelivu za palačinke. Užitak je zagarantovan.
5. Ispirajte usta kokosovim uljem
Umesto klasičnih tečnosti probajte da ispirate usta kokosovim uljem. Kokosovo ulje otklanja toksine i bakterije, deluje povoljno na sinuse i jača desni. U toku procesa pokušajte da izbegnete da ulje dotakne grlo ili da ga slučajno progutate.
Pogledajte i Kako da osvežite dah na prirodan način
6. Negujte telo
Korisitite kokosovo ulje posle kupanja i nanesite na telo, umesto da koristite standardne losione i mleka.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus