Paradajz je veoma zastupljen u jelima na našem podneblju i priprema se kao glavno jelo, prilog ili salata. Međutim, ljuštenje često može predstavljati problem i značajno produžiti vreme za pripremu jela.
Ovo rajsko povrće se najčešće ljušti kada se dodaje varivima, pa ako volite paradajz u čorbama i gulašima, pogledajte naše savete.
Proces je veoma jednostavan: zasečete donju stranu, stavite u vrelu vodu, ohladite i oljuštite.
Najpre operite paradajz, možete i da skinite peteljku, zatim nožem zasecite donji deo u obliku slova x. To će značajno ubrzati i olakšati sam proces ljuštenja.
U šerpu sipajte vodu i zagrejte je do tačke ključanja, a zatim stavite paradajz u kipuću vodu svega 10 sekundi.
Nakon vađenja iz vrele vode, paradajz stavite u ledenu vodu između 15 i 30 sekundi.
Kada se ohladi, oljuštite paradajz sa donje strane, gde ste zasekli ljusku.
Pogledajte video sa uputstvima za ljuštenje paradajza i uživajte u pripremi omiljenih jela i zimnice.
Šnicle od svinjskog vrata marinirane u pivu
Posni čokoladni kolač sa marmeladom
Kako da napravite potaž od bundeve
Zapečeni pire krompir sa šampinjonima
Lagana Rafaelo torta