Da biste hidrirale svoju kožu, ne morate da trošite puno novca na kupovinu skupih krema, jer je ova hidrantna krema od zelenog čaja i ulja laka za izradu u kućnim uslovima.
Za izradu hidrantne kreme od zelenog čaja biće vam potrebno:
-Vosak u granulama
-Kokosovo ulje
-Bademovo ulje
-Vitamin E u kapsulama
-Dve filter kesice zelenog čaja
-Esencijalno ulje lavande
-Gaza
Kako da napravite ovu hidrantnu kremu?
U činiji pomešajte kašiku voska u granulama, tri kašike bademovog ulja i dve kašike kokosovog ulja. Ovoj mešavini dodajte i ulje vitamina E koje ćete najlakše izvući iz kapsule tako što ćete je iseći i iscediti. Potrebno vam je ulje iz tri kapsule.
Skuvajte vodu u šerpi. Na nju stavite činiju sa voskom i uljima kako bi se na visokoj temperaturi sve lepo rastvorilo i izmešalo.
Pogledajte i Domaća krema protiv bora
Dok se to dešava, presecite dve filter kesice zelenog čaja i sipajte ga u smesu. Izmešajte sve kašikom i sačekajte 15 minuta. Nakon tog vremena, uzmite drugu posudu i na nju stavite gazu kroz koju ćete procijediti smesu koju ste ugrejali. Tada dodajte pet kapi esencijalnog ulja lavande ili bilo kog ulja po vašem izboru.
Pogledajte i Napravite noćnu kremu od jabuka
Kako bi tečna smesa postala čvrsta, potreban vam je mikser kojim ćete mutiti dok se tečnost ne stvrdne. Kada je tečnost dobila strukturu kreme, sipajte je u pakovanje u kom ćete je čuvati, i to je to! Napravile ste svoju kremu od zelenog čaja i ulja.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: Lepota i zdravlje
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus