Svi se sećamo kako smo nekada kod naših baka jeli. Bilo je svakakvih đakonija jer baki nikad nije bilo teško da spremi šta god deca požele. Za doručak se desi da pozovemo i drugare da bismo lakše jeli, pa posle zajedno idemo u vrtić, a sada se sve promenilo. Svaki obrok nam je s nogu i nemamo vremena ni za šta.

Tradicija se promenila, ljudi uglavnom jedu u pekarama ili naručuju hranu. Zato je Argeta napravila novu paštetu koja svaki obrok pretvara u zabavu. Uvek maštoviti ukusi koji osvajaju na prvi zalogaj su ti koji okupljaju porodicu za stolom.

Nove generacije nemaju vremena da se posvete tradiciji koja ispunjava srce toplinom, ali zato je Argeta našla sjajno rešenje da ponovo okupi porodicu za trpezom, a to je novi ukus Argetine kokošije paštete sa pečenom paprikom koji će vas potpuno očarati. To je zanimljiv spoj ukusa u starom ruhu.

Pašteta sa ukusom paprike namazana na hleb okuplja roditelje pre nego što krenu na posao da sa svojim mališanima doručkuju i provedu kvalitetno vreme, bez obzira što je kratko. Od vaše mašte zavisi kako ćete ukrasiti taj sendvič. Napravite smajli od sirove paprike i maslina i oduševite vaše najmlađe.

Dobra strana hleba: Mali trikovi koji okupljaju porodicu za trpezom
Foto: Shutterstock shutterstock_562509859

Argeta ne okuplja porodicu samo za doručkom. Pošto novi ukus osvaja na prvi zalogaj od vaše kreativnosti zavisi kako ćete još uklopiti. Improvizovani šator i kampovanje sa naravno nezaobilaznom užinom u kojoj uživate zbližiće vas sa ukućanima. Za večeru možete napraviti male lepinjice koje će mališani mazati Argeta kokošijom paštetom sa ukusom pečenih paprika.

Taj stari dobro poznati ukus pečenih paprika, svuda prepoznatljiv, sada spojen sa kremastim namazom koji vole i mladi i stari, namazan na vruć somun zaista predstavlja dobru stranu hleba.