Mnoge domaćice imaju običaj da kuhinjsku krpu okače na dršku od rerne, jer im je tako praktično uvek dostupna. Međutim, ako su stare domaćice tako radile, to ne znači da je ispravno.
Ustvari, kad bolje razmislite, drška od rerne je najgore mestou kuhinji na koje biste mogli da okačite krpu za brisanje.
Razlog?
Prvo, drška je često puna bakterija i ostataka hrane koji možda nisu vidljivi golim okom. Upravo tu cirkuliše najviše ljudi u toku dana, a ako svakodnevno koristite šporet onda se apsolutno sve dešava iznad drške za rernu, pa je tako najveći protok bakterija upravo tu.
Uz to, krpa često pada i završava na podu punom prašine i klica.
Najbolje što možete da uradite je da je držite okačenu na zid.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem