I pica može biti zdrav obrok ako se za testo i fil izaberu pravi sastojci. Zbog toga vam predstavljamo jednostavan recept za zdraviju verziju testa za picu. Ovo testo će vam pružiti lep obrok, dosta biljnih vlakana i malo kalorija. Možete ga umesiti, zamrznuti i iskoristiti u roku od mesec dana.

Pogledajte i 8 saveta za pripremu ukusne pice

Potrebno je:

3/4 šolje tople vode

7 g suvog kvasca

pola kašičice šećera

130 g brašna od celog zrna žitarica

130 g belog brašna

1,5 kašika maslinovog ulja

kašičica soli

Pogledajte i Kako da napravite mocarela sir

Pomešajte vodu, kvasc i šećer i ostavite da se kvasac aktivira, oko 10 minuta. Nadošlom kvascu dodajte obe vrste brašna, maslinovo ulje i so i dobro zamesite testo. Po potrebi možete dodati još brašna ili vode kako biste dobili glatko tetsto. Formiranu loptu od testa stavite u činiju, prekrijte providnom folijom i ostavite da nadođe, oko sat vremena.

Nadošlo testo podelite na četiri jufke i oklagijom svaku razvucite u željeni oblik i veličinu. Razvučeno testo stavite u zamrzivač na 10 minuta, a zatim ga filujte po želji i ispecite. 

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa