I pica može biti zdrav obrok ako se za testo i fil izaberu pravi sastojci. Zbog toga vam predstavljamo jednostavan recept za zdraviju verziju testa za picu. Ovo testo će vam pružiti lep obrok, dosta biljnih vlakana i malo kalorija. Možete ga umesiti, zamrznuti i iskoristiti u roku od mesec dana.
Pogledajte i 8 saveta za pripremu ukusne pice
Potrebno je:
3/4 šolje tople vode
7 g suvog kvasca
pola kašičice šećera
130 g brašna od celog zrna žitarica
130 g belog brašna
1,5 kašika maslinovog ulja
kašičica soli
Pogledajte i Kako da napravite mocarela sir
Pomešajte vodu, kvasc i šećer i ostavite da se kvasac aktivira, oko 10 minuta. Nadošlom kvascu dodajte obe vrste brašna, maslinovo ulje i so i dobro zamesite testo. Po potrebi možete dodati još brašna ili vode kako biste dobili glatko tetsto. Formiranu loptu od testa stavite u činiju, prekrijte providnom folijom i ostavite da nadođe, oko sat vremena.
Nadošlo testo podelite na četiri jufke i oklagijom svaku razvucite u željeni oblik i veličinu. Razvučeno testo stavite u zamrzivač na 10 minuta, a zatim ga filujte po želji i ispecite.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Bezglutenska torta sa jabukama po receptu Džejmija Olivera
Posni slavski kolač za Svetog Nikolu
Belgijski vafli sa rumom koji donose sreću u novoj godini
Kako da napravite domaći posni namaz od leblebija i pečenih paprika
Korpice od pire krompira sa mlevenim mesom