Ako nemate vremena da sami napravite tortilje, možete ih nabaviti u većini prodavnica. Evo nekih ideja za drugačije obroke sa tortiljama.
1. Slažite kao lazanje
Umesto gotovog testa za lazanje, koristite tortilje. Složite ih u vatrostalno posudu, a između slojeva stavljajte rendani sir, povrće ili mleveno meso, i izaberit sos od paradajza ili bešamel. Dobro poznate lazanje, dobiće potpuno drugačiju teksturu.
Pročitajte i: Lazanja rolnice sa spanaćem
2. Koristite ih kao testo za američku pitu
Podmažite pleh, pa na dno stavite jednu tortilju. Zatim možete napraviti pitu od povrća (ubacite ljute papričice, luk, pečurke i tikvice). Ukoliko ste gurman, dodajte komadiće govedine ili piletine. Za jači ukus koristite salsu ili enčilada sos, ili rendani čedar.
3. Koristite ih kao podlogu za picu
Premažite tortilju maslinovim uljem, pospite mrvljenu mocarelu i sitno seckanim povrćem, pecite na 200 stepeni dok se sir ne rastopi.
4. Tortilja kao italijanska piroška
U sredinu stavite kačkavalj, povrće, kobasicu ili feferone. Urolajte tortilju i ivice premažite maslinovim uljem, pecite na 190 stepeni dok tortilja ne dobije zlatno-žutu boju, a sredina se ne istopi.
5. Pohujte ih
Presecite tortilje na pola, a sredinu napunite omiljenim slanim proizvodima ili slatkim. Umotajte, ivice zalepite umućenim žumancetom i pohujte ih, dok ne postanu hrskave. Ukoliko se odlučite za slatku varijantu, koristite slatku pavlaku, čokoladne mrvice i voće. Na kraju pospite prah šećerom.
Pročitajte i recept za: Domaće tortilje
6. Koristite tortilje kao krutone u salatama
Isecite tortilje na šestine, ili trogliće, namažite ih maslinovim uljem, posolite morskom solju, i ispecite ih na 190 stepeni dok ne porumene i postanu hrskave. Ubacite ih u svoju omiljenu salatu.
7. Zamenite kore za tortu tortiljama
Premažite tortilje topljenim puterom i pospite obe strane cimetom i šećerom u prahu. Filujte slatkom pavlakom ili eurokremom, i slažite tortilje kao korice.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi