Sastojci:
- 8 krompira
- 60 g putera
- So, biber i beli luk u prahu po ukusu
- Seckani peršun (za posipanje)
Priprema:
Bez kapi mleka, a i dalje svilenkast, ukusan i bogat – ovaj krompir pire je dokaz da jednostavni sastojci mogu dati savršen rezultat. Tajna je u dobro skuvanom krompiru, maslacu i pažljivoj obradi do željene teksture.
Oljuštite krompir, isecite na veće komade i stavite u šerpu s vodom da se kuva. Pustite da provri, pa kuvajte oko 20 minuta, dok krompir ne omekša (proverite viljuškom). Ocedite vodu i prebacite krompir u veću činiju. Dodajte puter, beli luk u prahu, so i biber. Izgnječite krompir dok ne postane gladak i kremast – ručno ili mikserom, po želji. Prebacite pire u činiju za serviranje i pospite seckanim peršunom.
Bonus video
Godinama kuvate pasulj pogrešno – zbog ovoga vas nadima i umara
Domaći sladoled od nara je zvezda leta
Krompir zapečen sa sirom
Kako da napravite katalanski krem
Čokoladni kolač sa belim kremom u sredini