1. U šerpicu sipati ulje i kada se dobro zagreje, mešajući dodavati brašno. Pržiti nekoliko minuta i lagano sipati mleko, sve vreme brzo mešajući (da se ne bi stvorile grudvice). Posoliti po ukusu i dodati sir.

2. U odgovarajuću posudu zagrejati ulje i dodati meso i kratko ga dinstati. Dodati sok od paradajza i paradajz pire. Kad prokuva dodati so i biber, a potom i ostale začine i ruzmarin. Sos kuvati još desetak minuta. Izvaditi ruzmarin.

3. U vatrostalnu posudu sipati ulje. Ređati testo (ukoliko nije u pitanju testo koje se ne kuva tj. testo koje je već pripremljeno, treba ga skuvati), bešamel pa bolonjeze sos. Ponavljati postupak sve dok ne potroše sastojci. Posuti parmezanom i peći na temperaturi od 220°C oko 45 minuta.


Sastojci:

500 g lazanja
80 g kačkavalja

Za bešamel sos:
1l mleka
160 g kačkavalja
120 ml suncokretovog ulja
200 g brašna
so

Za bolonjeze sos:
1 kašičica bibera
700 g mlevenog mesa
2 kašičice origana
2 kašičice bosiljka
140 ml suncokretovog ulja
po ukusu soli
1 grančica ruzmarina
500 ml paradajz pirea
500 ml soka od paradajza