1. Čokoladu otopite na pari. U posebnoj posudi pomešajte šećer, žumanca i mleko. Kad umutite dodajte u čokoladu, kuvajte i neprekidno mešajte sve dok ne postane glatko i dok se ne zgusne. Kad se skuva ohladite.
2. Dobro umutite puter, pa mu dodajte oko 80 g šećera u prahu i izmešajte, a zatim dodajte smesu od čokolade i dobro umutite.
3. Mutite belanca sa malo soli dok ne dobijete što gušću smesu. Postepeno dodajte i preostali šećer u prahu, a kad se sve sjedini, pomešajte sa smesom od čokolade. NA kraju dodajte ekstrakt vanile.
4. Okrugli pleh obložite piškotama, pa naizmenično ređajte trećinu fila i preostale piškote. Ostavite da se ohladi preko noći, pa sutradan prebacite na tanjir za tortu. Ukrasite šlagom ili rendanom čokoladom.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom