1. Prepolovite 14 piškota, a ostale izmrvite i pomešajte sa puterom. Dobro sjedinite piškote i puter i od toga napravite koru u kalupu za tortu s prstenom. Okolo pore đajte prepolovljene piškote.


Sastojci:

370 g piškota
150 g putera
500 g jagoda
6 listova želatina
1 kg neslanog sira (švapskog)
100 g šećera
2 kesice vanilin-šećera
2 kašike amareta (gorki liker od badema)
200 g slatke pavlake
kakao prah za ukrašavanje

2. Jagode operite i isecite (ostavite nekoliko celih za ukras) i stavite preko donje kore. Potopite želatin u hladnu vodu. Sir, šećer i vanilin-šećer pomešajte. Dodajte amareto, ocedite želatin i umešajte ga u krem od sira. Umutite čvrsto slatku pavlaku i pomešajte je sa kremom.

3. Krem sipajte preko jagoda i tortu ostavite u frižideru 2-3 sata da se hladi. Pre služenja tortu pospite kakaom ili ukrasite jagodama.