1. Prepolovite 14 piškota, a ostale izmrvite i pomešajte sa puterom. Dobro sjedinite piškote i puter i od toga napravite koru u kalupu za tortu s prstenom. Okolo pore đajte prepolovljene piškote.
2. Jagode operite i isecite (ostavite nekoliko celih za ukras) i stavite preko donje kore. Potopite želatin u hladnu vodu. Sir, šećer i vanilin-šećer pomešajte. Dodajte amareto, ocedite želatin i umešajte ga u krem od sira. Umutite čvrsto slatku pavlaku i pomešajte je sa kremom.
3. Krem sipajte preko jagoda i tortu ostavite u frižideru 2-3 sata da se hladi. Pre služenja tortu pospite kakaom ili ukrasite jagodama.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus