Leti se manje jedu jela od pasulja, jer su teška za stomak, ali uvek možete da ga iskoristite za salatu. Umesto njega možete da pravite boraniju, a kako je njena sezona tek počela možete da uživate u onoj mladoj, žutoj ili šarenoj. Zelena boranija se takođe koristi za salate, a u nastavku teksta pročitajte kako da pravilno začinite ove dve mahurnarke. Kao i kod pripreme mnogih jela i ovde su bitni začini, jer oni drastično poboljšavaju ukus jela.

Kada spremate kuvani pasulj ili prebranca pored soli bitno je da dodate i nanu. Sveža je bolji izbor, ali može da prođe i sušena. Kada spremate pasulj dobro je da ga krčkate u sosu od paradajza, a postoji jedan začin koje mnoge domaćice ne dodaju u jelo, a čini ga preukusnim. U pitanju je piskavica, a i čubar je dobar izbor. Poznato jelo će biti mnogo aromatičnije i lepše, a u mnogim nacionalnim kuhinjama dodaje se mešavina zdrobljenog semena slačice, korijandera i kumina. Ako pasulj koristite za salatu ispobavajte razne začine poput origana, majčine dušice, mirođije... 

Što se tiče boranije, u nju se dodaju začini poput belog luka i mirođite, a isto je ukusnija ako se kuva u paradajz sosu. Mi vam predlažemo da zapršku napravite malo drugačije nego do sada, jer će sos biti kremastiji. Umesto vode brašno razblažite sa pavlakom za kuvanje.U boraniju dodajte i svež korijander, kumin, đumbir, mlevenu papriku. 

Izvor: Stvar ukusa