Ova specifična kombinacija sastojaka u Indiji se koristila za lečenje mučnine, parazita, protiv povraćanja, za izbacivanje toksina iz organizma, a ua moderno vreme se koristi za jačanje organizma i kao preventiva kancera i Alchajmerove bolesti.
Većina narodnih recepata iz Indije u osnovi ima lekovite začine poput kurkume, đumbira, karanfilića...
Potrebno je.
1/2 kašičice rendanog đumbira
1/2 kašičice karanfilića
1/2 kašičice cimeta
1/6 kašičice kurkume
šolja vode
pola šolje mleka
prstohvat kardamoma
organski med po ukusu
Pomešajte sve začine i stavite u šolju provrele vode, dobro promešajte i dodajte pola šolje vrućeg mleka.
Ukoliko nemate začine u mlevenom obliku, već samo semenke, nije dovoljno da ih samo dodate vreloj vodi, već ih prokuvajte bar 5 minuta. Pijte neproceđeni napitak tokom celog dana, a naročito će vam prijati ukoliko ste prehlađeni.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom