Ova specifična kombinacija sastojaka u Indiji se koristila za lečenje mučnine, parazita, protiv povraćanja, za izbacivanje toksina iz organizma, a ua moderno vreme se koristi za jačanje organizma i kao preventiva kancera i Alchajmerove bolesti.
Većina narodnih recepata iz Indije u osnovi ima lekovite začine poput kurkume, đumbira, karanfilića...
Potrebno je.
1/2 kašičice rendanog đumbira
1/2 kašičice karanfilića
1/2 kašičice cimeta
1/6 kašičice kurkume
šolja vode
pola šolje mleka
prstohvat kardamoma
organski med po ukusu
Pomešajte sve začine i stavite u šolju provrele vode, dobro promešajte i dodajte pola šolje vrućeg mleka.
Ukoliko nemate začine u mlevenom obliku, već samo semenke, nije dovoljno da ih samo dodate vreloj vodi, već ih prokuvajte bar 5 minuta. Pijte neproceđeni napitak tokom celog dana, a naročito će vam prijati ukoliko ste prehlađeni.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus