Osim široke primene u kulinarstvu, kim zasluženo ima mesto i u mnogim prirodnim lekovima.
Kim može da se koristi prevetivno protiv prehlade, a istovremeno smiruje i kašalj. Ima antibakterijsko dejstvo, a između ostalog, sadrži etarsko ulje, tanine i sluz.
Pogledajte i Bosiljak - kralj lekovitog začinskog bilja
Da zaustavite viruse, kašiku kima prelijte sa 250 ml vode i kuvajte na tihoj vatri oko pet minuta. Sklonite sa šporeta, poklopite i posle desetak minuta procedite. U topao čaj dodajte kašičicu cvetnog meda, promešajte i popijte.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: novosti.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus