1. Kukuruzno brašno poparite vrelom vodom da dobijete meku smesu. Ostavite da se ohladi.


Sastojci:

10 kašika kukuruznog brašna
20 g margarina
2 dl mleka
1 kašičica soli
½ kašičice šećera
glatko brašno
15 g svežeg kvasca

2. Stavite u posudu izdrobljen kvasac, šećer i kašiku glatkog brašna, pa sve prelijte s 2 dl mlakog mleka. Pomešajte i pustite da se diže 15 minuta.

3. U velikoj posudi umešajte hladnu kukuruznu smesu, so, margarin, glatko brašno prema potrebi (dvadesetak kašika) i još vode po potrebi. Ako je dobro umešeno, testo će se odvajati od posude. Pustite da se diže oko jedan sat. Povremeno promešajte.

4. Prebacite u podmazan pleh za pečenje. Pokrijte kuhinjskom krpom i ostavite 20 minuta. Stavite u zagrejanu rernu i pecite na 200 stepeni 20 minuta. Proverite hleb i ako je potrebno, nastavite pečenje.