1. Zagrejati rernu na 175 stepeni. Obložiti okvir za kolače peki papirom (prečnika 26 cm). Razdvojiti žumanca i belanca. Belanca umutiti sa malo soli. Žumanca umutiti sa šećerom i 2 kašike vruće vode. Umešati umućena belanca, žumanca, brašno i bademe. Sipati testo u okvir za kolače i peći 40 minuta. Izvaditi pečeni biskvit iz okvira i pustiti ga da se ohladi.
2. Pripremiti želatin. Žumanca umutiti sa šećerom i dodavati sir i koru od limuna, malo po malo. Umešati želatin.
3. Pomešati kafu sa konjakom i amaretom. Preseći biskvit na dve kore. Donju koru staviti u okvir za kolače i poprskati alkoholnom kafom. Premazati polovinom krema. Polovinu mandarina poređati preko krema. Poklopiti drugom korom i premazati polovinom preostalog krema. Poređati preostale mandarine i odozgo staviti ostatak krema. Ukrasiti tortu kakaom i držati je u frižideru 3 sata pre serviranja. Pre serviranja izvaditi tortu iz okvira i servirati je prelivenu istopljenom čokoladom.
Tiramisu sa mandarinama
Mandarine ovaj kolač čine osvežavajućim.
Još iz kategorije
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus