1. U umućene belance dodavati šećer, brašno i malo vode.


Sastojci:

Za koru:

7 kašika brašna

7 kašika šećera

7 belanaca

3 kašike tople vode

Za nadev:

7 kašika brašna

7 kašika šećera

7 žumanaca

7 dcl mleka

250 g margarina

kesica šlaga

Za preliv:

1 dcl mleka

malo ekstrata vanile

2. Smesu staviti u pleh i ostaviti da se peče u rerni zagrejanoj na 150 stepeni i peći do pola sata.

3. Kada je kora gotova, prohlađenu izbosti viljuškom i natopiti mlekom i vanilom.

4. Izmiksati žumanca, brašni, gustin i šećer sa decilitrom mleka, a kada se smesa sjedini doliti ostatak vrelog mleka i sve zajedno kuvati par minuta.

5. Smesu malo prohladiti, zatim umešati margarin u nju.

6. Nadev preliti preko gotove kore, umutiti šlag i premazati kolač.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/