1. Stavite čašu pirinča u šerpu i nalijte dve čaše vode, stavite da se kuva. U međuvremenu u drugoj šerpici ubacite 5 kašika kokosa i 0,5 l mleka koje ćete kuvati na srednjoj temperature, kako bi mleko dobilo aromu. Kada ispari voda iz pirinča, procedite mleko i nalijte u pirinač. Naravno, tada dodajte ¾ čaše šećera I prstohvat soli.


Sastojci:

1 čaša pirinča

2 čaše vode

0,5 l mleka

5 kašika kokosa

3 četvrtine čaše šećera

1 žumanac

100gr čokolade

100ml neutralne pavlake

2. Stalno mešajte žicom i nikako ne dozvolite da vam zagori. Kada pirinač bude kuvan, sklonite sa vatre i dodajte jedno žumance. Lepo umešajte i sipajte smesu u činije ili teglice.

3. Dok vam se puding hladi, zagrejte 100 ml neutralne pavlake do tačke ključanja. Potom 100 g crne čokolade, koju ste prethodno iseckali da bi se lakše istopila, stavite u činiju preko koje ćete naliti vruću pavlaku. Mešajte smesu dok se čokolada i pavlaka lepo ne sjedine. Ovu čokoladnu smesu izlijte u činije preko pirinča.

4. Rezultat je lagani desert koji odlično igleda ako ga poslužite u providnim posudama.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas? 

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: zakuvavanje.rs