Ukoliko su vam dosadile standardne poslastice ovo je recept za vas. Hrskavo testo punjeno sočnim filom i sve to preliveno čokoladom.
Potrebno vam je:
Za testo:
100 ml ulja
200 ml vode
6 punih kašika oštrog brašna
3 jaja
Za fil:
3 žumanca
300 ml mleka
5 kašika šećera
3 kašike brašna
100 g čokolade
100 ml slatke pavlake
Priprema:
Na šporet staviti vodu i ulje. Kad provri sklonite sa ringle, pa dodajte brašno uz mešanje. Kad se smesa sjedini i postane gusta ostavite da se hladi.
Ako su malo krupnija, na ovu meru, dodajte dva jaja. Ako smesa pregusta da biste je stavili u špric dodajte i treće jaje pa izmutite mikserom.
Zagrejte rernu na 200 stepeni, pa špricem sa zvezdastim nastavkom u pleh izvucite trakice dužine 10 santimetara. Pecite 20 – 25 minuta zavisno od rerne. Nikako ne otvrajte rernu i ostavite kolačiće još 15 minuta u njoj nakon pečenja.
Kada se ohlade koačići preseći ih na pola, horizontalno.
Dok se peku pripremajte krem.
Stavite mleko da provri. Prethodno prespite malo melka u kom ćete umutiti žumanca, šećer i brašno. Kad mleko provri zakuvajte smesu i mešajte dok se ne zgusne, zatim sklonite sa vatre i dodajte u nju izlomljenu čokoladu, pa mešajte dok se ne otopi. Ostavite da se skroz ohladi.
Umutite slatku pavlaku, pa dodajte ohlađenom kremu uz miksiranje. Napunite špric kremom pa nanesite na donji deo eklera fil i poklopite sa gornjim delom. Preko čokoladnog fila sa špricem takođe možete da nanesete umućenu slatku pavlaku ili šlag. Na kraju pospite šećerom u prahu ili prelijte otopljenom čokoladom.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: domacirecepti.net
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus