Sve sastojke za koru izmešati tako da se dobije smesa gustine kao za palačinke. Peći u dva puta većoj tepsiji, pa preseći na pola da se dobiju dve kore. Ako nemate veliki pleh onda smesu podeliti na dva dela i peći dve kore. Opet preseći na pola. Potrebno je da se diobije 4 kore. U tepsiju staviti papir za pečenje, malo ga pouljiti i posuti brašnom. Istresti smesu u tepsiju i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 8 do 9 minuta. Kora će biti kao deblja palačinka, sjajna i glatka. Izvaditi koru zajedno sa pek papirom, odmah odvojiti papir i ostaviti da se ohladi. Ostale kore peći na isti način.
Fil: Od 500 ml mleka ostaviti toliko da se izmeša šećer, gustin i vanilin šećer. Ostalo staviti da prokuva. Zakuvati gustin, kuvati 2-3 minuta, dodati limunov sok i skinuti sa vatre. Pokriti najlon folijom tako vruće da se ne uhvati korica. Ostaviti da se ohladi do sobne temperature. Puter penasto umutiti, dodavati kašiku po kašiku fila od gustina, stalno mešakići mikserom. Filovati kolač i ostaviti u frižider da se dobro ohladi pre služenja.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: minimagazin.info
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus