Brza torta napolitanka: Slatkiš toliko jednostavan da i deca mogu da ga prave!
Sastojci: 8 belanaca, 8 kašika šećera, 12 kašika mlevenih oraha, 2 kašike brašna, kesica praška za pecivo
Fil: 1 l mleka, 2 kesice pudinga od vanile, 1,5 margarin, 200 g šećera, 500 g napolitanki od, lešnika, 200 g čokolade, 2 šlaga
Priprema: Umutite belanca i dodajte sve navedene sastojke za koru. Ispecite koru na srednjoj temperaturi. Za fil skuvajte u mleku puding od vanile sa šećerom. Kad se prohladi, dodajte margarin, sve lepo sjedinite.
Podelite na 2 dela. U jedan deo stavite izmrvljene napolitanke, u drugi dodajte istopljenu čokoladu. Filujte sledećim redom: kora, fil od napolitanki, fil sa čokoladom. Umutite šlag i nafilujte tortu odozgo i sa strane.
Lažna Švarcvald torta koja se ne peče: Lakša priprema, podjednako ukusna!
Sastojci: 500 g piškota, 425 g višanja iz kompota, ½ šolje džema od višanja, 250 ml hladne kafe, 900 ml slatke pavlake za šlag, 1 kašika šećera, 1 kašičica ekstrakta od vanile, 5 dkg narendane čokolade za kuvanje
Priprema: Višnje iz tegle procedite i sačuvajte sirup, potom u njega dodajte hladnu kafu i dobro promešajte. Proceđene višnje naseckajte na sitne komadiće i pomešajte ih sa džemom u homogenu smesu. U slatku pavlaku dodajte kašiku šećera i ekstrakt od vanile, pa umutite u čvrsti šlag. Pripremite pleh na koji ćete da slažete sastojke i koji će vam stati u frižider. Odvojite 6 piškota (ili po potrebi, u zavisnosti od veličine pleha) i svaku kratko umočite u mešavinu kafe i sirupa, pa je potom odložite na pleh, isto uradite s ostalih pet piškota slažući ih jednu pored druge. Na piškote stavite mešavinu džema i višanja u tankom sloju potom dodajte umućenu slatku pavlaku i ponovite isti redosled slaganja dok ne potrošite piškote kojima ćete da završite desert. Tortu stavite u frižider na 3 sata, potom je premažite ostatkom pavlake i obilno pospite narendanom čokoladom za kuvanje.
Brza pesak torta: Ne peče se i gotova je za 20 minuta!
Sastojci: 1l mleka,4 pudinga od vanile,300 g šećera, 250 g margarina, 200 g mlevenog keksa, 200 g kokosa, 200 g mlevenih oraha, šlag za dekoraciju
Priprema: Skuvajte 4 pudinga od vanile, ali ne prema uputstvu sa kesice, nego u 1 l mleka. Puding ohladiti i u njega dodati margarin koji je penasto umućen sa šećerom.
Smesu podelite na tri dela. U jedan deo dodati kokosovo brašno, u drugi mlevene orahe, a u treći mleveni keks.
Treba dodati toliko sastojaka da puding bude dovoljno čvrst da se može razmazati.
U kalup za tortu staviti prvo fil sa keksom, preko fil s kokosom, a na kraju s orasima. Tortu zatim po želji dekorišite umućenim šlagom. Po želji, ostavite tortu u frižider da se stegne.
Bez pečenja, kuvanja, seckanja i mućenja: Najbrža torta na svetu je neverovatno ukusna!
Sastojci: 400 g malina ili drugog smrznutog voća (jagode, kupine, miks...), 1 gotov biskvit za tortu, 30 g gotovog pudinga od vanile, 4 kašike šećera, 250 ml mleka, aroma ruma, 10 g praška za preliv za torte, 250 ml vode.
Priprema: Voće oprati i očistiti, ako koristite smrznuto, ostavite malo da se otkravi. U posudi na laganoj vatri ugrejati gotov puding, umešamo rum i izliti smesu po gotovom biskvitu. Na još vruć puding složiti voće od sredine prema spolja.
U posudi promešamo preliva za torte s dve kašike šećera. Staviti na vatru i postupno dodajemo 2,5 dl vode neprestano mešajući da ne nastanu grudvice.
Mešamo sve dok tekučnost ne prokuva, a potom ostaviti nekoliko minuta da se ohladi. Kada tečnost počne da se stvrdnjava, izliti na tortu počevši od sredine prema spolja. Površina će se brzo stegnuti.
Kada se preliv ohladi, možete da služite tortu. Uživajte!
Najbrža banana torta: Pomešaš, filuješ, pojedeš za 15 minuta!
Sastojci: 150 g keksa, 1/2 l mleka, 3 veće banane, 2 pudinga od vanile, 3 kašike šećera, 100 g maslaca, 200 g šlaga
Priprema: U mleko sipati šećer, dodati puding i skuvati. Skinuti sa vatre i u vruć puding dodati maslac. Dobro izmešati, da se sve sjedini.
Izdrobljeni keks dodati u vreo puding. Staviti u pleh koji malo treba podmazati maslacem. Banane iseći na pola po dužini i poređati po pudingu. Ostaviti da se prohladi, pa ukrasiti šlagom.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stil.kurir.rs
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom