Ovaj kolač se brzo priprema, pa je odličan ukoliko imate iznenadne goste.
Sastojci:
- 7 jaja
- 14 kašika šećera
- 200 gr kokosovog brašna
- 250 g margarina ili maslaca
- 100 g čokolade za kuvanje
- 2 kesice šlag krema od vanile
Način pripreme:
Prvo se priprema kora od sedam belanaca koja se penasto umute u jednoj posudi. Zatim se dodaje postepeno 7 kašika šećera i muti se mikserom tako da bude što gušća smesa.
Nakon što je lepa penasta smesa dodati 200 g kokosovog brašna i sve sastojke dobro sjednite.
Pripremite tepsiju, obložite je pek papirom i izlijte u nju smesu. Pecite na laganoj vatri oko 20 minuta.
U drugu posudu stavite žumanca i šećer pa dobro mikserom umutite. Kad se umuti dodajte margarin omekšao na sobnoj temperaturi. Kad se to dobro sjedini otopiti čokoladu za kuvanje i sve lepo zajedno izmešajte. Na kraju samo umutite šlag krem i ređajte ovom redosledom: kora - fil - šlag - kora - fil - šlag.
Odozgo možete narendati koricu limuna ili dekoristati po vašoj želji.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
Original šampita koju će deca obožavati
Jednostavan čizkejk sa bundevom
Kako da kod kuće napravite medovaču
Recept za rižoto sa graškom
Domaće lazanje po italijanskom receptu