Veoma se jednostavno priprema, a rezultat će premašiti sva vaša očekivanja.

Sastojci:

400 grama belog hleba ili keksa

1 banana

100 g šećera

200 ml slatke pavlake (15%)

šaka oraha

šaka suvog grožđa

1 kašika cimeta

Za pripremu ovog pudinga možete uzeti bilo koji hleb sa neutralnim ukusom ili keks. Možete koristiti i osušene kroasane bez punjenja.

Kako napraviti puding od banane?

Bananu oljuštite od kore i iseckajte je na kolutiće. Orahe takođe iseckajte. Suvo grožđe potopite u vodu na desetak minuta.

Zagrejte šećer dok se ne otopi, a zatim dodajte umućen krem i dodajte cimet.

U posudu za pečenje naređajte usitnjene komade hleba ili keksa i prelijte karamelom. Preko karamel krema naređajte kolutiće banane, orahe i suvo grožđe.

Pecite u rerni 30 minuta na 180 ° C.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: ženski magazin