Veoma se jednostavno priprema, a rezultat će premašiti sva vaša očekivanja.
Sastojci:
400 grama belog hleba ili keksa
1 banana
100 g šećera
200 ml slatke pavlake (15%)
šaka oraha
šaka suvog grožđa
1 kašika cimeta
Za pripremu ovog pudinga možete uzeti bilo koji hleb sa neutralnim ukusom ili keks. Možete koristiti i osušene kroasane bez punjenja.
Kako napraviti puding od banane?
Bananu oljuštite od kore i iseckajte je na kolutiće. Orahe takođe iseckajte. Suvo grožđe potopite u vodu na desetak minuta.
Zagrejte šećer dok se ne otopi, a zatim dodajte umućen krem i dodajte cimet.
U posudu za pečenje naređajte usitnjene komade hleba ili keksa i prelijte karamelom. Preko karamel krema naređajte kolutiće banane, orahe i suvo grožđe.
Pecite u rerni 30 minuta na 180 ° C.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: ženski magazin
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem