Za ovu tortu tražiće se parče više

Sastojci:

-  1 pakovanje oblandi

– 150 g čokolade za kuvanje

– 2 dl slatke pavlake

– 3 žumanceta

– 150 g šećera

– 1 kesica vanil-šećera

– 200 g putera

– 150 g pečenih lešnika

za dekoraciju

– 80 g čokolade za kuvanje

– 2 kašike ulja

– 1 šlag

Priprema:

1. Čokoladu izrendati na krupno rende pa je sjediniti sa slatkom pavlakom i kuvati na umerenoj temperaturi dok se čokolada ne otopi. Zatim dodati žumanca, šećer i vanilin šećer, te zagrejati do tačke ključanja, skinuti sa ringle i ostaviti da se ohladi.

2. Puter penasto umutiti i sjediniti sa ohlađenim filom a potom dodati sitno seckane lešnike i sve dobro izmešati.

3. Oblande izrezati kako bi odgovarale veličini kalupa za tortu. Dno kalupa za tortu prekriti oblandom, pa naneti sloj pripremljenog fila. Isti postupak ponavljati dok se ne utroši sav pripremljen materijal, a završiti oblandom.

4. Tortu staviti u frižider da se stegne a potom je izvaditi iz kalupa. Čokoladu otopiti sa malo ulja i preliti preko torte. Ukoliko želite posebno umutiti šlag i pomoću poslastičarskog džaka dekorisati tortu.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: posaljirecept.rs