Savršena poslastica uz porodični ručak.
Potrebno vam je:
jedno smrznuto lisnato testo, odmrznuto na sobnoj temperaturi, i razvučeno na veličinu najveće tepsije.
dve kore za gibanicu ili pitu.
jedna tegla nekog slatka, kod mene od šumskog voća, kod njega bilo od smokve.
malo iseckanih badema.
Malo brusnice.
Šećera u prahu, cimeta, malo istopljenog putera.
Priprema:
1. Na razvučeno testo izdašno i ravnomerno namazati sadržaj cele tegle slatkog.
2. Preko toga nabacati iseckane bademe i brusnice
3. Zarolati u rolat testo, a onda ga iseći u 12 malih rolata
4. Dve kore za gibanicu namazati puterom, spojiti po sredini tako da dobijete veću površinu i nežno položiti preko rupa na tepsiji za mafine.
5. Polako pronalaziti rupe, od srednjih prema krajnjim, i u njih nežno udubiti po jedan rolat.
6. Sve poprašiti cimetom i šećerom u prahu. Dobićete ovo:
Rolnice stavljajte nežno dubeći udubljenja, da vam se ne pocepaju kore. Ja bih možda sledeći put stavila duple listove
7. Staviti u prethodno zagrejanu pećnicu na 175 stepeni i peći 20-tak minuta.
8. Kad se ispeče, izvrnuti celu tepsiju na rešetke, da ceo kolač ispadne, a onda okrenuti i kidati komad po komad.
Od spolja rska, iznutra mekano i sočno. Šta kažete? Dobro kao greh. Kao subotnje popodne posle ručka.
Džejmi je uz ovo napravio Crème fraîche, ali ja sam samo ulupala slatku pavlaku i dodala joj malo likera Amareto. Bruka.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem