Kombinacija čokolade i višanja nikad nije zvučala bolje niti je bila ukusnija! Probajte ovaj sočni, ultračokoladni brauni s višnjama...

Sastojci:

250 g tamne čokolade

200 g maslaca

150 g smeđeg šećera

1 vanilin šećer

prstohvat soli

2 kašičice kakaa u prahu

3 jaja

150 g glatkog brašna

340 g višanja (1 tegla kompota od višanja)

Priprema:

1. Ocedite višnje iz kompota.

2. Na pari otopite maslac i čokoladu, umešajte kakao i sve malo prohladite.

3. U dubljoj posudi umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte otopljeni maslac i čokoladu pa kratko mutite.

4. Dodajte brašno i prstohvat soli pa i to kratko umešajte.

5. Dodajte višnje pa ih lagano umešajte špatulom.

6. Smesu prebacite u pleh za pečenje koji ste prekrili papirom za pečenje, poravnajte špatulom i stavite peći u prethodno zagrejanu rernu na 180 °C te pecite 40-45 minuta.

7. Izvadite kolač iz rerne, pustite da se potpuno ohladi pa ga isecite na kocke i poslužite.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  

Izvor: Punkufer.hr