Donosimo vam recept za laganu varijantu ovog ukusnog deserta.

Sastojci:

Kora:

3 jaja

60 g brašna

20 g kakao praha

na vrh kašičice stevije

Priprema:

Mutiti belanca u čvrst sneg, dodati steviju, žumanca, pa još malo izmutiti. Dodati prosejano brašno sa kakao prahom, pa sve ručno izmešati. Razvući masu na pleh i peći 6-7 minuta na 180 stepeni.

Fil:

300 g smrznutih višanja

½ kašičice stevije

2 kašike gustina

50 ml likera od višanja (bez šećera)

500 g ulupanog biljnog šlaga

100 g ribizli

Priprema:

Staviti višnje na tihu vatru sa stevijom i likerom od višanja da se otope i prokuvaju, skinuti sa vatre, izblendati ih štapnim mikserom, pa vratiti na šporet. Gustin razmutiti sa hladnom vodom i zakuvati fil. U 2/3 šlaga dodati liker od višanja i sve lepo izmešati.

Spajanje:

Na hladnu koru sipati sos od višanja, preko sosa šlag sa likerom i na kraju šlag, sve lepo nafilovati da se kalup napuni do vrha. Ostaviti da se ohladi. Naprskati šlag na tortu i ukrasiti je ribizlama.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  Izvor: kitchentv.rs