Donosimo vam recept za laganu varijantu ovog ukusnog deserta.
Sastojci:
3 jaja
60 g brašna
20 g kakao praha
na vrh kašičice stevije
Mutiti belanca u čvrst sneg, dodati steviju, žumanca, pa još malo izmutiti. Dodati prosejano brašno sa kakao prahom, pa sve ručno izmešati. Razvući masu na pleh i peći 6-7 minuta na 180 stepeni.
300 g smrznutih višanja
½ kašičice stevije
2 kašike gustina
50 ml likera od višanja (bez šećera)
500 g ulupanog biljnog šlaga
100 g ribizli
Priprema:
Staviti višnje na tihu vatru sa stevijom i likerom od višanja da se otope i prokuvaju, skinuti sa vatre, izblendati ih štapnim mikserom, pa vratiti na šporet. Gustin razmutiti sa hladnom vodom i zakuvati fil. U 2/3 šlaga dodati liker od višanja i sve lepo izmešati.
Na hladnu koru sipati sos od višanja, preko sosa šlag sa likerom i na kraju šlag, sve lepo nafilovati da se kalup napuni do vrha. Ostaviti da se ohladi. Naprskati šlag na tortu i ukrasiti je ribizlama.
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu