Kada vam se jede nešto slatko, napravite ledene kocke.
Sastojci za patišpanj:
6 jaja
6 kašika šećera
2 kašike kakaoa
9 kašika brašna
Fil:
1/2 l mleka
7 kašika brašna
7 kašika šećera
Preliv:
2 šolje šećera
1 šolja vode
Priprema:
Sastojke za patišpanj umutiti i ispeći u đuvečari.
Sastojke za fil umutiti i skuvati pa kada se ohladi dodati penasto umućen margarin sa 100 g šećera.
Može se umešati i jedna umućena slatka pavlaka.
Skuvati preliv i preliti ga preko ispečene kore. Preko beli fil pa glazura od čokolade.
Ostavite da se stegne u frižideru, pa isecite na kocke i poslužite!
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: Lepa&Srećna
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus