Najlepša kombinacija lešnika i slatke pavlake
Sastojci za koru:
8 belanaca, 6 kašika šećera, 3 kašike kakaoa, 200 g lešnika.
Za fil:
1/2 litre mleka, 8 žumanaca, 3 kašike brašna, 8 kašika šećera, 1/2 litre slatke pavlake, 1 kesica želatina, 2 kesice vanilin šećera.
Priprema:
Umutiti čvrst sneg od belanaca, dodati šećer i još mutiti, da se šećer skroz izmuti. Dodati kakao, pa izmešati varjačom i na kraju umešati lešnike. U tepsiju staviti pek papir pa istresti smesu i peći na 180 stepeni. Peći u manjoj tepsiji da može da se preseče, kako bi se dobile dve kore.
Mleko staviti da provri, a pre toga odvojiti toliko da se izmute žumanca i brašno, šećer i vanilin šećer. Kad mleko provri, u njemu zakuvati razmućene sastojke. Kad se zgusne ostaviti da se skroz ohladi.
Želatin razmutiti sa malo vode i ostaviti da odstoji, pa ga dodati ohlađenom filu. Na kraju umešajte i umućenu slatku pavlaku.
Podeliti fil na dva dela, tako da vam za drugu ostane više za dekoraciju odozgo i sa strane.
Izvor: domaći recepti
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno